Гъбички по кожата. Защо се появяват и как да си помогнем.

С края на зимата много от нас се замислят как да постигнат оптимална форма за лятото. Възникват планове за намаляване на обемите, създаване на релеф, в търсене сме на фитнес-клубове, басейни и сауни. В потока на всички активности, не трябва да пренебрегваме състоянието на ходилата и ноктите. Ефикасен, натурален крем срещу проблеми по кожата, който се нанася лесно и дискретно и се усвоява бързо и ефективно, можем да поръчаме ТУК.

Неприятният външен вид на ходилата и ноктите може да бъде не само повод да посетим педикюриста си, но и да алармира за по-сериозен проблем като гъбичкова инфекция.

Макар че това заболяване е коментирано многократно, актуалността на проблема остава висока. Това е свързано с факта, че микозите по краката са не само медицински, но и социален проблем.

Кога можем да подозираме наличие на гъбички и по какъв начин да си помогнем?

СИМПТОМИТЕ най-често са свързани с:

Сърбеж, парене на петите, стъпалата, пръстите

Зачервявания, лющене и напукване на кожата

Изменения във вида на ноктите

Неприятна миризма

А ПРИЧИНИТЕ:

Отслабена имунна или/и ендокринна система

Склонност към по-интензивно изпотяване

Посещение на обществени места, където се изисква да се събуем (съблекални, басейн, сауна…)

Общи обувки (боулинг и др.)

Важно! Кожата на човек има защитни функции, затова не винаги при контакт с инфекция, тя се заразява. Особеният й състав и строеж създава защитна мантия, която пречи на проникването на инфекции. Но ако върху кожата има ранички, напуквания, патогенните организми по-лесно навлизат в нея. Затова се препоръчва грижа, която да заздрави и регенерира кожата. Продуктът Fungaskill е изготвен на базата на пчелен восък, вазелин и ланолин, които правят кожата еластична и мека в областта на третираните участъци. Можеш да го поръчаш ТУК.

За да не се стигне до заразяване с гъбички е много важно да следваме някои основни правила за ПРОФИЛАКТИКА:

Подходящ номер качествени обувки/чорапи от естествени материали

Добра хигиена на краката и ръцете

Да не мерим и носим чужди обувки, чорапи

Да не ходим боси в съблекални, басейни, сауни

Когато неприятните усещания като сърбеж, парене, лющене, зачервяване са налице, не трябва да отлагаме грижата за ходилата. Случва се предлаганите на пазара продукти да съдържат неефективни, в недостатъчна концентрация, а често и опасни съставки. Във Fungaskill съставките са подбрани от водещи технолози в страната и са ефикасни и безопасни. Повече за тях можем да прочетем ТУК.

Без специализирана и редовна грижа, краката ни няма как да придобият красив и поддържан вид. Да не губим време в търсене на перфектния крем срещу проблеми по кожата на краката! Ефикасен, натурален, лесен за нанасяне, бързо и ефективно усвоим от кожата, можем да поръчаме още сега ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирайте се! Вие първи ще получавате най-новите ни новини 📖 и предложения 🛒 не Да
Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.